Poluare de trei ori peste medie, în București – Focus Prima TV

Poluare de trei ori peste medie, în București

Poluarea din București a depășit din nou cu mult valorile admise. Aseară, în unele zone din Capitală indicii au fost chiar și de 3 ori peste medie. Traficul este principala problema, spun autoritățile, în timp ce ONG-urile de mediu trag un semnal de alarmă în ceea ce privește gravele probleme de sănătate provocate de poluarea din București.

Aseară, aerul din Capitală a fost greu de respirat. Indicii de poluare au depășit valorile limită cu mult, iar acestea nu au scăzut nici în cursul zilei de astăzi.

Valorile au fost peste medie în tot Bucreștiul. Toate stațiile au înregistrat valori ale PM 10 de peste 100. În mod normal, valoarea acestui indice ar trebui să fie de maximum 50 de micrograme pe metru cub.

Din păcate, aceste episoade sunt tot mai frecvente în București. Autoritatea pentru Protecția Mediului a trimis deja o solicitare către Autoritățile Locale pentru a rezolva principala cauză a poluării: traficul.

Aerul a rămas poluat pe tot parcursul zilei, iar specialiștii ne îndeamnă să evităm în astfel de momente plimbările și sportul în aer liber.

Total
0
Shares
Total
0
Share