Posibil focar cu tulpina mutant - Focus Prima TV

Posibil focar cu tulpina mutant

O școală din Capitală ar putea fi primul focar cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie. 9 contacți ai unui pacient confirmat ca purtător al mutației au fost deja testați pozitiv cu SARS-COV-2. Specialiștii fac acum analize amănunțite pentru a confirma dacă ne aflăm în fața primului focar local al noii forme pe care o îmbracă coronavirusul.

Personalul de la o școală din București stă acum ca pe ace. S-au îmbolnăvi după ce au luat contact cu o colegă care diagnosticată zilele trecute cu noua tulpină a virusului SarsCov2. 9 din cei 10 angajați care au fost testați știu deja că au boala. Direcția de Sănătate Publică a decis să mai testeze încă 11 oameni
care muncesc în această instituție.

Procesul despre care vorbește ministrul este însă unul laborios, care poate dura câteva zile.

Pe baza datelor pe care le au deocamdată la dispoziție, specialiștii susțin că tulpina de origine britanică a noului coronavirus ar fi mult mai contagioasă. Nu însă și mai mortală.

În ultima perioadă, numărul de infectări cu virusul SarsCov2 din România a scăzut. Apariația în România a mutației britanice a virusului dă însă fiori reci autorităților care nu exclud un noul val de îmbolnăviri.

Total
0
Shares
Total
0
Share