Povestea angajatei care a furat 1 milion de euro din conturile CEC şi i-a donat la biserici. A vrut să se răzbune pe şefi – Focus Prima TV

Povestea angajatei care a furat 1 milion de euro din conturile CEC şi i-a donat la biserici. A vrut să se răzbune pe şefi

Adevarul

Povestea uneia dintre cele mai spectaculoase escrocherii bancare a mai parcurs o etapă după ce persoana trimisă la închisoare pentru delapidarea unei sume echivalente cu mai mult de 1 milion de euro a fost liberată condiţionat.

Este vorba despre scandalul financiar de la Agenţia CEC Bank din oraşul Zlatna, judeţul Alba, izbucnit în august 2016 când mai mulţi deponenţi persoane fizice au constatat că nu mai au niciun un leu în conturile bancare. A urmat o anchetă uriaşă finalizată cu trimiterea la închisoare pentru 5 ani şi 6 luni a unei angajate care ar fi sustras banii, fie din conturile clienţilor fie direct de la aceştia, fără să îi mai depună în conturi.  

Elena Meteşan a părăsit Penitenciarul Gherla în luna ianuarie 2021, după ce a ispăşit 4 ani şi 4 luni de închisoare. Aceasta ar trebui să achite băncii suma de 4.227.940 lei şi 235.981 euro, dar magistraţii care au judecat cererea de liberare condiţionată au constatat că nu are niciun venit.  

Femeia a executat peste 1.700 de zile de închisoare, iar pentru a putea beneficia de liberare condiţionată, ea trebuia să execute 1.340 de zile.

Total
0
Shares
Total
0
Share