Povestea gravidei care a ajuns în stare gravă la ATI din cauza COVID. A născut acum aproape o lună și încă nu și-a văzut copilul – Focus Prima TV

Povestea gravidei care a ajuns în stare gravă la ATI din cauza COVID. A născut acum aproape o lună și încă nu și-a văzut copilul

Numărul pacienților COVID de la terapie intensivă a scăzut sub o mie pentru doar o zi. Medicii spun că s-a ajuns aici pentru că mulți oameni ignoră simptomele și stau prea mult acasă. Ajung la spital în stare gravă și de cele mai multe ori sunt internați direct în terapie intensivă. Urmăriți un reportaj „Pacient în România”.

La Spitalul Colentina, în cele două secții de terapie sunt 29 de paturi, în acest moment 22 sunt ocupate. Cel mai tânăr pacient a avut 19 ani, iar pacientul care a stat cel mai mult aici a stat peste 45 de zile.

Presiunea pe secțiile de terapie intensivă este în continuare mare, deși infectările au scăzut, cel puțin în raportări. Însă numărul bolnavilor COVID de la ATI nu scade sub 1000, rata de mortalitate rămâne 50% și aproape că nu e pat care să nu aibă un pacient în el.

Suntem la Spitalul Colentina. Într-una din secțiile de terapie intensivă, aproape toți pacienții sunt intubați. Printre atâtea pierderi care le provoacă suferință, medicii mai au și bucurii când văd că lupta lor nu e în zadar. Au reușit să salveze o femeie într-o situație critică și cu o poveste impresionantă. Anca are 44 de ani și, la sfârșitul anului trecut, a adus pe lume primul său copil. O naștere complicată, venită înainte de vreme. Pentru că se simțea tot mai rău, și-a făcut un test COVID. A aflat că e pozitivă, iar de atunci a început calvarul.

Total
0
Shares
Total
0
Share