Poveşti din Belarus, noua Coree de Nord a Europei: „Dacă nu te întorci de bunăvoie în ţară, îţi vom aresta bunicii” - Focus Prima TV

Poveşti din Belarus, noua Coree de Nord a Europei: „Dacă nu te întorci de bunăvoie în ţară, îţi vom aresta bunicii”

Digi24

O jurnalistă de 23 de ani, care a reuşit să fugă din Belarus chiar în ziua în care Roman Protasevici a fost arestat, este în prezent şantajată cu arestarea membrilor familiei sale dacă nu se întoarce benevol în această ţară, informează Euronews. Lidera opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia a declarat deja, zilele trecute, că Belarusul a fost transformat de preşedintele Aleksandr Lukaşenko în „Coreea de Nord a Europei”.

Arina Malinovskaia, reporter al canalului polonez Belsat a intrat în atenţia poliţiei din Belarus după ce a intervievat, pentru un canal polonez de televiziune, doi foşti ofiţeri bieloruşi de poliţie. Cei doi au relatat felul în care autorităţile bieloruse îi vânează în prezent pe protestatarii care demonstrează de aproape un an împotriva regimului condus de actualul preşedinte Aleksandr Lukaşenko.

La câteva zile după difuzarea reportajului, poliţia a bătut la uşa Arinei. După ce apartamentul ei a rămas fără curent, jurnalista a decis să părăsească imediat Belarusul.

Arina Malinovskaia a plecat urgent către Kiev, Ucraina. Şi-a luat cu ea doar paşaportul, ceva bani şi câteva lucruri într-o geantă de mână. A ajuns în Kiev pe 23 mai, exact în ziua în care autorităţile din Belarus, la ordinul lui Lukaşenko, deturnau o cursă Ryanair pentru arestarea lui Roman Protasevici.

Total
0
Shares
Total
0
Share