Prea multă presiune pe sistemul medical – Focus Prima TV

Prea multă presiune pe sistemul medical

“Asasinul este colectiv””. Replica îi aparține fostului manager de la Victor Babeș, Emilian Imbri. Nerespectarea regulilor sanitare, mesajele anumitor politicieni, preum și comunicarea uneori deficitară au dus la situația de acum de la Babeș, spune medicul. Și asta pentru că spitalele au devenit neîncăpătoare, iar presiunea pe sistemul medical e uriașă. Numai astăzi, 193 de oameni au pierdut lupta cu virusul. Alți 1.530 se zbat între viață și moarte la Terapie Intensivă.

Tragedia produsă în tirul de Terapie Intensivă lasă în urmă, pe lângă durerea familiilor, o serie de întrebări. În loc de vinovați, ar trebui să ne uităm înspre cauze, spune fostul manager al spitalului, medicul Emilian Imbri.

S-a ajuns astfel la o creștere a numărului de infectări. Iar din cauza mesajelor false, mulți ajung la spital când plămânii le sunt puternic afectați. Și în timp ce numărul de pacienți devine mai mare de la o zi la altă, personalul medical rămâne același.

Potrivit ultimului raport al grupului de comunicare strategică, în momentul de față 13.661 de pacienți COVID se află pe un pat de spital. Dintre aceștia 1.530 sunt la Terapie Intensivă.

Într-un continuu război al nervilor și înverșunării… nenorocirile continuă să se producă. Pentru că sistemul
medical nu mai face faţă. Avertismentul experților e cât se poate de dur.

Rămâne esenţială responsabilitatea fiecăruia atunci când vine vorba să se ferească şi să îi ferească pe cei din jur de virus.

Total
0
Shares
Total
0
Share