Premieră ABSOLUTĂ la Cinemaraton! Astăzi, ora 21.22, ”Mai presus de orice”, un film cutremurător cu imagini în premieră absolută de la cutremurul din 1977. – Focus Prima TV

Premieră ABSOLUTĂ la Cinemaraton! Astăzi, ora 21.22, ”Mai presus de orice”, un film cutremurător cu imagini în premieră absolută de la cutremurul din 1977.

La exact 44 de ani de la cutremurul care a îngrozit România, televiziunea Cinemaraton va difuza în premieră absolută docudrama Mai presus de orice, regizată de prestigioșii cineaști Nicolae Mărgineanu și Dan Pița.


Singura peliculă românească despre cutremurul din 4 martie 1977, Mai presus de orice este o mărturie a solidarității umane ce a urmat teribilei tragedii și un omagiu adus celor dispăruți.

Interviurile cu supraviețuitorii de pe paturile de spital, imaginile de la înmormântarea lui Toma Caragiu, reconstituirile momentelor dramatice din noaptea cutremurului cu actori în decoruri naturale, (subsoluri si ziduri prăbușite) conferă unicitate filmului care a stat “la sertar” mai bine de patru decenii.

Joi 4 martie 2021, ora 21:22, exact la 44 de ani de la cutremur, la Cinemaraton în premieră absolută Mai presus de orice – un film de Nicolae Mărgineanu si Dan Pița, “pentru cei ce n-au trăit si pentru cei ce n-au uitat”. Filmul va fi prefațat de un interviu în care cei doi regizori rememorează momentele cele mai importante ale experienței de atunci.

Total
0
Shares
Total
0
Share