Premieră – veterinar acuzat del malpraxis – Focus Prima TV

Premieră – veterinar acuzat del malpraxis

Realitatea de Mures

Un medic veterinar de la adăpostul de câini al primăriei Arad este acuzat de malpraxis de stăpânii unui câine care a murit la câteva zile după ce fusese adoptat! Oamenii care au luat câinele din adăpost sunt convinși că modul în care medicul la sterilizat este cauza decesului, așa că și-au luat avocat și cer ca veterinarul să nu mai poată profesa!

Zeus a ajuns la adăpostul de câini al primăriei Arad după ce a fost abandonat. La scurt timp, câinele și-a găsit noi stăpâni care ar fi dorit să îl ia acasă imediat. Regulamentul intern al adăpostului interzice, însă, adopția unui câine nesterilizat. Așa că, oamenii s-au întors după 2 zile, perioadă în care Zeus fusese supus intervenției chirurgicale.

Chiar dacă patrupedul a fost văzut de alți medici veterinari care au încercat să-l salveze, acesta a murit.

Stăpânii lui Zeus au apelat chiar și la serviciile unui avocat. Vor ca medicul pe care îl consideră vinovat să nu mai poată profesa.

Cazul lui Zeus a stârnit revoltă pe rețele de socializare. În semn de protest, mai mulți localnici au dus zeci de jucării de pluș în fața primăriei. Primarul Aradului spune că a demarat o anchetă internă.

În adapostul din Arad sunt găzduiți 290 de câini în 53 de boxe. Deși primăria alocă sume importante pentru întreținerea animalelor, mulți dintre cei care vin pentru adopții se plâng că animalele sunt prost hrănite și sterilizate doar înainte de adopție.

Total
0
Shares
Total
0
Share