Premierul Cîțu anunță că școlile din Capitală “nu se închid în acest moment”, chiar dacă incidența epidemică a trecut de 6 la mia de locuitori. Miniștrii Educației și Sănătății vor modifica ordinul comun, astfel încât școlile să rămână deschise (și în scenariul roșu) până la intrarea unei localități în carantină. – Focus Prima TV

Premierul Cîțu anunță că școlile din Capitală “nu se închid în acest moment”, chiar dacă incidența epidemică a trecut de 6 la mia de locuitori. Miniștrii Educației și Sănătății vor modifica ordinul comun, astfel încât școlile să rămână deschise (și în scenariul roșu) până la intrarea unei localități în carantină.

Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat că Bucureștiul nu intră automat în carantină după atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori, ci trebuie avute în vedere și alte criterii.

Principalele declarații ale premierului:

  •  Le transmit bucureștenilor să nu asculte scenarii, să le ignore și să aștepte decizia.
  • Această cifră (rata de incidență de 6 la mia de locuitori), e doar una pe care o luăm în calcul pentru decizie, discutăm și cu specialiști, întotdeauna s-au luat în calcul și alte informații.
  • Carantina totală nu este o opțiune.
  • În acest moment nu discutăm despre carantină. De fiecare dată, ați văzut că deciziile se iau uitându-ne la toate informațiilor.
  • Nu se închid școlile, ele rămân în continuare deschise. Nici la Timișoara nu s-au închis școlile.
  • Am luat măsuri până acum și dacă măsurile ar fi fost respectate nu ajungeam astăzi aici. Le cer oamenilor să respecte regulile în vigoare. Aceleași reguli le-am avut și în decembrie și rata a scăzut.
Total
0
Shares
Total
0
Share