Premierul Cîțu s-a dus la ministerul Energiei să discute cu reprezentanții minerilor. Protestele continuă în Valea Jiului – Focus Prima TV

Premierul Cîțu s-a dus la ministerul Energiei să discute cu reprezentanții minerilor. Protestele continuă în Valea Jiului

Digi24

Premierul Florin Cîțu s-a dus vineri la ministerul Energiei pentru a discuta cu reprezentanții minerilor care protestează în Valea Jiului după ce nu și-au primit salariile. O parte dintre ortacii care protestează au rămas în subteran de mai bine de 48 de ore.

Vineri dimineață reprezentanții minerilor au avut discuții și cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Minerii de la Lupeni au cerut demisia conducerii CEH. Atât a lui Cristian Roșu, numit administrator special după intrarea companiei în insolvență, cât și a directorului general Samuel Dioane. Acesta din urmă e în funcție încă din vara lui 2018, fiind numit director general cu susținerea PSD. Odată cu schimbarea puterii, Dioane a trecut la PNL.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie. Minerii nu au fost de acord cu întârzierea şi au declanşat o serie de proteste, culminând cu autoblocarea a aproximativ 100 dintre ei la Mina Lupeni, în urmă cu peste 48 de ore. De asemenea, aceștia mai cer plata tichetelor de masă și a transportului la locul de muncă.

Total
0
Shares
Total
0
Share