Premierul Italiei, demisie din cauza pandemiei – Focus Prima TV

Premierul Italiei, demisie din cauza pandemiei

Bulgaria va obliga toți străinii care sosesc în țară să facă un test Covid, în condițiile în care numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus este în creștere. Ministrul bulgar al Sănătății a precizat că măsura va fi aplicată pentru protejarea cetățenilor, însă nu a fost stabilită o dată de la care testarea PCR va fi aplicată. De asemenea, autorităţile din Franța îi obligă pe toți cei care sosesc pe calea aerului să arate un test covid negativ. Testul e obligatoriu pentru toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani.
Pe de altă parte, Olanda a fost scena unor proteste violente faţă de impunerea carantinei, pentru a treia zi consecutiv.

Cel puțin 70 de persoane au fost arestate în Olanda în urma rotestelor celor care se opun restricțiilor ordonate de către guvern. În Rotterdam, manifestanții au incendiat diverse obiecte în mijlocul străzii. Scene de vandalism au mai fost înregistrate în alte orașe, precum Amsterdam, Haarlem sau Eindhoven, cei mai mulți autori fiind adolescenți.

În Brazilia, țară care este pe locul trei în lume ca număr de infectări, cu aproape 9 milioane de cazuri, și peste 210 mii de decese, oamenii participă totuși la petreceri ilegale. S-a întâmplat într-un oraș din sudul țării, iar poliția a întrerupt distracția și a împărțit amenzi. Iar spaniolii încep să se supună noilor condiții de carantină, care impun restricția circulației pe timp de noapte de la ora 21.

Iar premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunțat că demisionează și cere, în același timp, un nou mandat
președintelui țării, pe fondul crizei generate de noul coronavirus. Șeful guvernului a pierdut majoritatea în
Parlament, la începutul acestui an, după ce un partener de guvernare s-a retras după ce l-a acuzat de proasta gestionare a pandemiei. Pe de altă parte, epidemiologul șef al Statelor Unite, doctorul Anthony Fauci este de părere că va mai trece ceva timp până la revenirea la o viață normală.

În California, cel mai afectat stat american de pandemie, s-au ridicat o parte din restricții dar numai în regiunile în care rata de infectare a scăzut. În Statele Unite, numărul de infectări a depăşit 25 de milioane, dintre care 3,1 milioane în California. Liderul Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că așazisul
naționalism la vaccinurilor ar putea avea un impact greu asupra economiei mondiale. Anul trecut au fost semnate 44 de acorduri biletarale pentru livrarea de vaccinuri, iar anul acesta 12 contracte.

Un reprezentant al organizației Mondiale a Sănătății a atras atenția că varianta mutantă din Marea Britanie a coronaviruslui afectează în aceeași măsură copiii și adulții. De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel susține că varianta britanică a viruslui se răspândește cu o viteză ieșită din comun, caz în care aeroporturile din țară ar putea rămâne închise mai multe săptămâni.

Total
0
Shares
Total
0
Share