Premierul Japoniei: Rusia poartă întreaga răspundere pentru starea în care se află relaţiile bilaterale ruso-nipone - Focus Prima TV

Premierul Japoniei: Rusia poartă întreaga răspundere pentru starea în care se află relaţiile bilaterale ruso-nipone

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat miercuri drept inacceptabilă decizia Moscovei de a-i interzice lui şi altor 62 de cetăţeni niponi intrarea pe teritoriul Rusiei, adăugând că Moscova poartă întreaga răspundere pentru că a adus relaţiile bilaterale acolo unde se află ele acum, informează Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a anunţat miercuri mai devreme sancţiuni împotriva a 63 de oficiali, jurnalişti şi profesori niponi, pentru angajarea lor într-o ‘retorică inacceptabilă’ împotriva Moscovei.

Decizia a survenit după ce Japonia a impus sancţiuni împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi altor lideri politici şi de afaceri, pentru invazia în Ucraina. Moscova denumeşte acţiunile sale pe teritoriul ucrainean “operaţiune militară specială”.

“Invazia rusă în Ucraina constituie o încălcare clară a legislaţiei internaţionale. Să ucizi un număr mare de civili nevinovaţi constituie o încălcare gravă a legislaţiei internaţionale umanitare şi o crimă de război”, a declarat Kishida la Roma în faţa jurnaliştilor.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share