Premierul României: Condițiile de intrare în Schengen, îndeplinite - Focus Prima TV

Premierul României: Condițiile de intrare în Schengen, îndeplinite

Sign in Schengen Luxembourg – travel background

NIcolae Ciucă, prim-ministrul României, încearcă să convingă oficialii europeni să ne primească în spațiul Schengen. Premierul a fost la Bruxelles, unde a discutat cu europarlamentarii români. El a spus că un discurs agresiv nu este util și că pledează pentru linia diplomatică.

,,Am beneficiat de rezultatele comisiei de verificare care și-a desfășurat activitatea în perioada 10-12 octombrie, rezultate care au fost pozitive și care au permis continuarea procedurilor, astfel încât să putem să avem întrunirea Consiliului JAI și desigur că avem o analiză cât se poate de pertinentă, bazată pe merit, pentru că România a făcut tot ceea ce este necesar să îndeplinească cerințele aquis-ului spațiului Schengen“, declarat premierul Nicolae Ciucă.

Olanda contrazice forul european care a votat cu o susținere largă aderarea României la Schengen. Sunt inclusiv și voturi din partea europarlamentarilor olandezi. De aici, coaliția din România s-a împărțit în două tabere și s-a creat haos. Premierul României însă încearcă să păstreze totul pe linia de plutire în așa fel încât țara noastră să își atingă obiectivul și să intre în Schengen.

Nicolae Ciucă s-a întors încrezător din vizita de la Bruxelles. Spune că în curând o delegație olandeză va fi invitată în România în așa fel încât probleme existente să fie clarificate.

Total
0
Shares
Total
0
Share