Premiile Gopo sprijină creatorii de film din Ucraina prin intermediul campaniei ''Uniţi prin film'' - Focus Prima TV

Premiile Gopo sprijină creatorii de film din Ucraina prin intermediul campaniei ”Uniţi prin film”

Industria cinematografică din România îşi exprimă solidaritatea faţă de creatorii de film din Ucraina prin intermediul campaniei “Uniţi prin film”, la cea de-a XVI-a ediţie a Premiilor Gopo.

Potrivit unui comunicat al Galei Premiilor Gopo transmis AGERPRES, iubitorii de cinema se pot implica, prin intermediul campaniei, în ajutorarea profesioniştilor ucraineni din domeniu, a căror viaţă şi activitate artistică au fost grav afectate de conflictele armate din ţara lor.

Pentru a contribui la susţinerea acestora şi pentru a asigura supravieţuirea unui domeniu puternic zguduit de contextul războiului, începând de marţi, creatorii şi cinefilii din România pot dona 2 euro, trimiţând un sms cu textul FILM la 8840.

Toate fondurile obţinute în cadrul campaniei vor fi distribuite către profesioniştii din industria ucraineană de film cu ajutorul Coaliţiei Internaţionale pentru Cineaşti aflaţi în situaţii de Risc (ICFR), un organism înfiinţat de Academia Europeană de Film, împreună cu Festivalul Internaţional de Film de la Amsterdam şi Festivalul Internaţional de Film Rotterdam.

Alăturându-se acestui demers, Gala Premiilor Gopo oferă reprezentanţilor industriei de film şi publicului cinefil din România instrumentele necesare pentru a acţiona în sprijinul creatorilor din Ucraina. Întreaga campanie de imagine a Premiilor Gopo 2022 împrumută culorile drapelului ucrainean, într-un mesaj de solidaritate faţă de vecinii noştri, se arată în comunicat.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share