Premiile Nobel, onorate ”fără magie”, din cauza pandemiei covid-19; Nobelul Păcii înmânat Programului Alimentar Mondial online la Roma – Focus Prima TV

Premiile Nobel, onorate ”fără magie”, din cauza pandemiei covid-19; Nobelul Păcii înmânat Programului Alimentar Mondial online la Roma

”Anul acesta a fost dificil pentru noi, la fel ca pentru mulţi alţii”, a declarat cu o zi înainte pentru AFP directorul Institutului Nobel Olav Njølstad.

”Din nefericire, laureatul sare peste magia omagiilor obişnuite, dar nu putem face nimic”, a adăugat el.

Situaţia sanitară a obligat organizatorii Nobelului să reducă festivităţile tradiţionale la cea mai simplă expresie, atât la Oslo, unde este atribuit şi remis Nobelul Păcii, cât şi la Stockholm, care găzduieşte celelalte discipline – literatură, medicină, fizică, chimie şi economie.

PAM primeşte la sediul său de la Roma, la ora 12.00 GMT (14.00, ora României) diploma şi medalia Nobel care i-au fost decernate la 8 octombrie, pentru lupta sa împotriva foametei, folosită adesea ca ”armă de război” îndreptată în primul rând împotriva civililor.

Cea mai mare organizaţie umanitară mondială de luptă împotriva fometei, agenţia ONU hrăneşte anual zeci de milioane – 97 de milioane, anul trecut – de persoane înfometate pe toate continentele.

Total
0
Shares
Total
0
Share