Preot atacat după ce a pledat pentru vaccinare: Este periculoasă populația care confundă părerile personale cu adevărul științific – Focus Prima TV

Preot atacat după ce a pledat pentru vaccinare: Este periculoasă populația care confundă părerile personale cu adevărul științific

Dorel Galan, un preot ortodox din Cluj, a devenit cunoscut în presa străină după ce a vorbit cu jurnaliștii AFP despre faptul că a devenit ținta urii și a jignirilor pentru că a pledat pentru vaccinarea anti-COVID. Preotul are 45 de ani și a fost infectat deja cu coronavirus. 

„Nu sunt singurul preot atacat de antivacciniști, chiar din orașul nostru mai cunosc doi colegi care și-au făcut publică opțiunea pro-normalitate, să-i zicem așa. La rândul lor, paginile lor de Facebook au fost inundate de reacții dure din partea antivacciniștilor”, a spus preotul Dorel Galan, într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Consider că responsabilitatea noastră, fără a ne pune pe un piedestal pe care nu-l merităm, al liderilor de opinie, este să avem un mesaj pro-normalitate, un mesaj pro-educație, un mesaj pro-sănătate. Până la urmă, un mesaj pro-raționalitate, este nevoie să trăim într-o societate marcată de raționalitate. Am constatat în schimb că în social media, în spatele unui aparent anonimat, oamenii au curajul să scoată la iveală tot ce înseamnă irațional în viața lor: frustările, nemulțumirile, neîmplinirile sau nefericirile. Am constatat cât de periculos este segmentul de populație care confundă părerile personale cu adevărul științific”, a completat printele Galan.

El a menționat că deocamdată nu s-a vaccinat, nefiind în categoriile de populație care au prioritate, dar s-a programat pentru data de 15 martie și la rapel pe 5 aprilie.

Total
0
Shares
Total
0
Share