Preot-vedetă în centrul unui scandal sexual - Focus Prima TV

Preot-vedetă în centrul unui scandal sexual

Un scandal uriaș cutremură Biserica Ortodoxă! Părintele Visarion Alexa, unul din cei mai cunoscuți preoți din România, este acuzat de agresiune sexuală. Reținut inițial pentru 24 de ore, a fost eliberat și plasat sub control judiciar. O anchetă în acest caz au deschis și autoritățile ecleziastice. Deocamdată, Visarion Alexa a fost oprit de la slujirea preoțească.

Animat de duhul blândeții, părintele Visarion Alexa ar fi tecut de granița fină între iubirea creștină și cea trupească chiar în timpul tainei sfintei spovedanii. O femeie de 37 de ani a reclamat polițiștilor că prelatul a agresat-o sexual în Casa Domnului. Preotul ar fi strâns-o în brațe cu forța și i-ar fi atins zonele intime.

Ițele întâmplării sunt extrem de încurcate. În fața anchetatorilor, preotul a admis că între el și presupusa lui victimă a existat o relație de prietenie.

Imediat după izbucnirea scandalului, Patriarhia Română a reacționat. ,,Vestea este una absolut șocantă. (…) Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă internă. (…) Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate, este “suspendarea de la slujirea preoțească“, a anunțat Patriarhia.

Tată a patru copii, Visarion Alexa este parohul unei biserici din Sectorul 6 al Capitalei. Enoriașilor nu le vine să creadă cele întâmplate. Până când anchetatorii vor stabili ce s-a întâmplat între preot și cea care-l acuză de agresiune sexuală, Biserica a deschis propria investigație. De-a lungul ultimilor ani, Visarion Alexa a devenit una din cele mai mediatizate fețe bisericești. Apreciat pentru stilul său deschis și neconvențional, preotul era o prezență freceventă și în studiourile de televiziune dar și pe rețelele sociale.

Total
0
Shares
Total
0
Share