Preotul care a sfințit locul - Focus Prima TV

Preotul care a sfințit locul

Omul sfințește locul. Iar acolo unde lumea uită, Dumnezeu își întoarce fața. Într-un sat mic din județul Galați, acum 20 de ani, un preot a luat totul de la zero. A venit să propovăduiască în cea mai săracă localitate din județ unde până și casa Domnului era o ruină. Iar de medic sau bibliotecă nu se auzise până atunci pe ulițele satului. În timp, cu multă muncă și răbdare, le-a reușit pe toate. A ridicat o biserică și un dispensar unde tot el este medic voluntar. Visurile lui nu se opresc aici. Și-a găsit liniștea în sătucul gălățean și-a înțeles că unde Dumnezeu nu poate fi, vorbește prin oamenii Lui.

Povestea care a legat destinul preotlui Vasile Boldeanu de satul Cărăpcești a început în urmă cu 20 de ani. Abia ieșise de pe băncile seminarului teologic și era student la Facultatea de Teologie. Avea momente în care se gândea dacă asta este calea pe care trebuie s-o urmeze. I s-a confirmat ceva mai târziu când o mână de oameni din satul Cărăpceștiu l-au căutat să le fie preot în localitate.

Ajuns însă în sat a nimerit în sărăcie lucie. Iar în Biserica veche de peste 200 de ani nici măcar nu putea intra. Singura solutie era să facă alta nouă, dar de unde bani . Voluntariatul a fost piatra de temelie a bisericii din lemn care se ridică mândră în sat . A fost atât de greu încât, de multe ori, chiar sa gândit să renunțe

Si Dumnezeu a vrut. Acolo unde, însă, acoperi o nevoie… apare alta. Comunitatea mică de bătrâni din satul Cărăpcești avea nevoie și de medic. Într-o iarnă, o bătrână pe care abia o împărtățise, a murit în așteptarea ambulanței care cu greu își făcea cale prin nămeți. Atunci a înțeles că oamenii lui nu au nevoie doar de vindecare sufletească. Ci și de cineva care să le îngrijească rănile trupești. Așa că a făcut planul unui cabinet medical și școala de asistenți. Acum, are acolo toate dotările necesare.

A simțit, însă, că misiunea lui nu s-a încheiat aici. Un singur lucur își mai dorea- să facă bucurii copiilor. Așa că, a adunat cărți iar podul cabinetului medical s-a transformat într-o bibliotecă. Iar din anul 2012 între cabinet și biserică, își face timp și de…catedră.

Preotul Vasile Boldeanu spune că se mai roagă doar să fie sănătos că planuri are destule. Știe și simte, la fiecare pas, că nu e singur. Face totul cu și pentru oamenii care acum 20 de ani l-au căutat să le fie sprijin. Iar de la ei a învățat că poți face orice dacă nu te oprești din a crede în bine.

Total
14
Shares
Total
14
Share