Preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie: Cei care au o reacție mai puternică la vaccin ar fi putut face o formă gravă a bolii - Focus Prima TV

Preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie: Cei care au o reacție mai puternică la vaccin ar fi putut face o formă gravă a bolii

Preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie București-Ilfov, dr. Sandra Alexiu, spune că este normal ca oamenii să aibă temeri în fața vaccinului, dar trebuie puse în balanță eventualele efecte secundare ale vaccinării cu efectele bolii, care pot fi mult mai grave. Medicul arată că o persoană care face o reacție adversă mai puternică la vaccin ar fi putut dezvolta o formă foarte gravă a bolii.

“Oamenilor le este frică atunci când știu că li se poate întâmpla ceva. Dar noi trebuie întotdeauna să punem în balanță ce se întâmplă în cazul bolii și ce se întâmplă în cazul vaccinării. Dacă facem boala fără să fim vaccinați, este foarte posibil să facem parte din acel procent de 4-5% despre care se discută de mortalitate. Nu mai vorbim și de efectele secundare, de reacțiile grave, de situația în care ai complicații în cazul în care faci boala. În fiecare zi vedem numărul de cazuri din ATI, numărul de decese”, a declarat dr. Sandra Alexiu sâmbătă, la Digi24.

Ea a explicat că reacția la vaccin este un indiciu pentru reacția pe care cineva ar putea să o dezvolte în cazul bolii.

“Gândiți-vă că o persoană care are o reactivitate imună deosebită și face o reacție adversă crescută la un vaccin înseamnă că ar fi avut o reacție exagerată mai ales în cazul bolii. Așa încât, dacă punem în balanță faptul că faci febră sau subfebră, te dor mușchii, te doare capul, ai două zile în care nu ești foarte bine după vaccinare, cu ceea se întâmplă în cazul bolii și cu posibilitatea de a fi printre cei numărați zilnic la decese sau la ATI, (…) asta cred că ar trebui să fie chestiunea cu care să combatem temerile”, a mai afirmat dr. Alexiu.

Total
0
Shares
Total
0
Share