Preşedintele Braziliei, acuzaţii voalate la adresa Chinei: „Nu suntem într-un război bacteriologic? Ce ţară şi-a văzut PIB-ul crescând?” – Focus Prima TV

Preşedintele Braziliei, acuzaţii voalate la adresa Chinei: „Nu suntem într-un război bacteriologic? Ce ţară şi-a văzut PIB-ul crescând?”

Adevarul.ro

Preşedintele Braziliei a făcut mai multe acuzaţii voalate la adresa Chinei. Adversarii politici consideră că preşedintele a deteriorat grav relaţiile diplomatice cu ţara asiatică.

Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei a vorbit miercuri, 5 mai, despre virusul SARS-C0V-2, insinuând că acesta a fost creat în laborator de către China, pentru a duce un “război chimic şi bacteriologic”, notează AFP, citat de Agerpres. „Este un virus nou, nimeni nu ştie dacă s-a născut într-un laborator sau dacă s-a născut pentru că un om a ingerat un animal care nu trebuia”, a spus preşedintele în cursul unei ceremonii. Jair Bolsonaro a continuat seria atacaurilor voalate la adresa Chinei: „Militarii ştiu ce este un război chimic, bacteriologic. Nu suntem într-un nou război? Şi ce ţară şi-a văzut PIB-ul crescând cel mai mult?”.

Total
0
Shares
Total
0
Share