Preşedintele Federaţiei germane şi-a oficializat demisia - Focus Prima TV

Preşedintele Federaţiei germane şi-a oficializat demisia

Fritz Keller, preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), determinat să demisioneze în urma unui conflict cu unul din opozanţii săi, şi-a oficializat, luni, demisia pe care o anunţase pe 11 mai, informează AFP.

Problema succesiunii sale nu a fost rezolvată încă, în ciuda faptului că DFB este marcată de mai mulţi ani de tensiuni interne care au afectat într-o anumită măsură funcţionarea sa.

DFB, care are de gestionat organizarea EURO 2024, este pe cale să numească un nou selecţioner pentru a-l înlocui pe actualul antrenor al naţionalei, Joachim Loew, care va părăsi banca tehnică după EURO 2020 din această vară.

Directorul DFB, Oliver Bierhoff, este în negocieri cu Hansi Flick, antrenorul demisionar al echipei Bayern Munchen, pentru a prelua postul de selecţioner, iar discuţiile sunt avansate.

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Fritz Keller, se afla sub presiune după ce l-a comparat pe unul din opozanţii săi cu un judecător nazist, anunţându-şi săptămâna trecută demisia din funcţie.

Keller, în vârstă de 64 de ani, se afla sub tirul criticilor după ce l-a comparat la finele lunii aprilie pe unul din adjuncţii săi cu un trist judecător al regimului nazist, Roland Freisler, care a trimis zeci de opozanţi la moarte şi a participat la conferinţa de la Wannsee care a decis holocaustul.

DFB anunţase că Fritz Keller îşi va depune mandatul după ce va compărea în faţa unei comisii interne a DFB, pentru a răspunde de derapajul său verbal.

Deşi s-a scuzat şi a acceptat să răspundă pentru afirmaţiile sale, Keller a fost forţat să demisioneze de către mai mulţi preşedinţi ai federaţiilor regionale, care i-au cerut să părăsească funcţia.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share