Președintele Iohannis, întâlnire cu Patriarhul – Focus Prima TV

Președintele Iohannis, întâlnire cu Patriarhul

Presedintele României, Klaus Iohannis, aflat alaturi de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, iese din Patriarhia Româna, dupa ce a participat la Liturghia prilejuita de sarbatorirea Sfintilor Trei Ierarhi, in Bucuresti, vineri, 30 ianuarie 2015. BOGDAN IORDACHE / MEDIAFAX FOTO

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române! Șeful statului a fost invitat de către PreaFericitul Daniel la reședința patriarhală pentru a discuta diverse subiecte de actualitate, printre care și campania de vaccinare.Nu este singura întâlnire pe care a avut-o președintele astăzi.

La ora 13:00, președintele României a ajuns pe dealul Patriarhiei, acolo unde era așteptat de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel.

Scopul întâlnirii rămâne învăluit în mister. Nici una dintre cele două instituții, Președinție și Patriarhie, nu au dat un comunicat de presă ulterior tet a tet-ului. Singurul care o oferit o reacție a fost purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Întâlnirea dintre cei doi are loc la scurt timp după ce șefii Campaniei Naționale pentru Vaccinare au avut o întrevedere cu reprezentanții cultelor. Implicarea liderilor religioși este esențială în campanie de imunizare. O mână de ajutor din partea fețelor bisericești ar fi esențială în special în mediul rural. În continuarea numărul celor care refuză vaccinul este extrem de mare.

Până acum, peste 700 de mii de români s-au vaccinat împotriva virusului SarsCov2.

Total
0
Shares
Total
0
Share