Președintele Poloniei, atac la Macron și Scholz: Să discuți cu Putin este ca și când ai sta de vorbă cu Hitler (Bild)Președintele polonez Andrzej Duda i-a criticat pe liderii Franței și Germaniei din cauza convorbirilor telefonice pe care aceștia le-au avut cu președintele Rusiei, informează Reuters. Duda a spus că a dialoga cu Putin este ca și când ai fi stat de vorbă cu Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit cotidianului german Bild. - Focus Prima TV

Președintele Poloniei, atac la Macron și Scholz: Să discuți cu Putin este ca și când ai sta de vorbă cu Hitler (Bild)Președintele polonez Andrzej Duda i-a criticat pe liderii Franței și Germaniei din cauza convorbirilor telefonice pe care aceștia le-au avut cu președintele Rusiei, informează Reuters. Duda a spus că a dialoga cu Putin este ca și când ai fi stat de vorbă cu Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit cotidianului german Bild.

Profimedia

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron au purtat mai multe discuții unu la unu cu Putin la telefon de când Rusia a lansat o invazie devastatoare în Ucraina. Macron, în special, a stârnit mânia Kievului după ce a spus că Rusia nu ar trebui să fie „umilită” pentru a păstra șanse de a se ajunge la o soluție diplomatică.

Duda a spus într-un interviu pentru Bild, publicat inițial miercuri pe YouTube, că astfel de discuții nu fac decât să legitimizeze un război ilegal în Ucraina.

„A vorbit cineva în felul ăsta cu Adolf Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial?” a întrebat Duda. „A spus cineva că Hitler ar trebui să își salveze onoarea? Că ar trebui să procedăm într-un mod care să nu fie umilitor pentru Adolf Hitler? Nu am auzit astfel de voci.”

Total
0
Shares
Total
0
Share