Președintele Societății de ATI: Pacienților COVID li se dă prea mult oxigen. La orice scânteie se poate întâmpla o tragedie – Focus Prima TV

Președintele Societății de ATI: Pacienților COVID li se dă prea mult oxigen. La orice scânteie se poate întâmpla o tragedie

Preşedintele Societăţii Române de Anestezie si Terapie Intensivă, Şerban Bubenek, atrage atenţia că în unele terapii intensive se întâmplă un non-sens medical: pacienţilor li se administrează prea mult oxigen, iar acest lucru poate duce foarte uşor la incendii.

Şerban Bubenek, declarație în exclusivitate pentru Digi24: “Se întâmplă și alte lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Se administrează oxigen în exces în fluxuri de peste 10-12 litru. De multe ori ni se spune că a primit pacientul oxigen de la două surse, adică vreo 40 de litri pe minut. Asta e un non-sens medical. Niciun pacient cu o masca simplă nu poate să consume mai mult de 10-12 litri pe minut.

Dacă tu îi dai 35, ceilalți 25 de litri se răspândesc în atmosfera din salon, creează o concentrație mare la care orice scânteie, orice electricitate chiar și statică care produce o scânteie, care poate să apară din orice motiv – frecarea unui material textil sau un aparat care să producă o mică scânteie, că-i telefon mobi, că-i laptop… se poate întâmplă o tragedie.

Total
0
Shares
Total
0
Share