Presiune maximă pe secțiile de terapie intensivă - Focus Prima TV

Presiune maximă pe secțiile de terapie intensivă

Criza paturilor de la ATI se resimte tot mai acut în spitalele din Timișoara. Pacienții care au dezvoltat forme grave de covid ajung pe un pat de ATI doar în măsura în care un alt bolnav eliberează locul. Prin vindecare sau deces. Cu un grad de ocupare zilnic de 100 la sută, medicii de la Spitalul Victor Babeș au înființat chiar o secție de pre-terapie.

34 de paturi au fost operaționalizate în secția pre-terapie a Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș. Practic, mai multe saloane de la parterul secției de Pneumologie au fost adaptate la noua întrebuințare.

Pacienții din secția de pre-terapie, sunt monitorizați și consultați de un specialist ATI care se alătură echipei
medicale formată din pneumologi. Toți cei aflați în această secție sunt conectați la aparatura de respirație. Singurul lucru care nu se poate face în pre-terapie este intubarea pacientului.

Toți cei care au fost internați până acum în această secție nou înființată au o formă severă de Covid 19. Cei mai mulți sunt nevaccinați.

Cea mai tânără pacientă din acestă secție are 28 de ani. A fost adusă cu ambulanța pentru că nu mai putea respira.

Într-un alt salon, un bărbat de 54 de ani respiră și el doar cu ajutorul apartelor Alți pacienți sunt la limita intubării și medicii se lupta pentru viața lor

Medicii de la Victor Babeș spun însă că în 2-3 zile întreaga secție ar putea fi ocupată și au cerut ajutorul celorlalte spitale pentru a deschide și acolo asemenea secții. În ultimele 24 de ore în Timiș au fost înregistrați 294 de pacienți infectați cu Sars-CoV 2. 4 persoane au pierdut lupta cu virusul. Timișoara, a ajuns la o rată de infecție de 7.15 la mia de locuitori.

Total
0
Shares
Total
0
Share