Prețul gigacaloriei rămâne 164 de lei - Focus Prima TV

Prețul gigacaloriei rămâne 164 de lei

Inquam Photos / Ilona Andrei

Prețul căldurii din Capitală rămâne o necunoscută! După 2 runde de discuții cu 2 premieri diferiti, primarul Nicușor Dan încă nu știe pe ce ajutor se poate baza din partea Guvernului pentru subventia gigacaloriei. Spune însă că este optimist… că Primăria Generală va primi sumele necesare astfel încât facturile din ianuarie să nu fie astronomice.

Bucurestenii mai au de asteptat până să afle câți bani trebuie să aloce facturilor la încălzire. Momentan, pretul gigacaloriei este 164 de lei și va ramane neschimbat pana cand Consiliul General nu va schimba hotărârea din 2011. Iar din luna ianuarie, Primăria Capitalei mizează pe sprijinul Guvernului.

Pe langa pretul gigacaloriei, Nicusor Dan , premierul si ministrul de Finante au discutat si situatia Elcen.
Mai exact, modalitatea prin care Primăria Capitalei se poate împrumuta astfel încât să plătească ELCEN si ulterior, Elcen să iasă din insolventă pentru a fi inclus in Termoenergetica pentru a accesa fonduri de modernizare. Conform estimările oficiale, valoarea totală a companiei este de aproximativ 1 miliard de lei iar prețul de vânzare ar fi de 7-800 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share