Prețurile la energie ar putea crește iar - Focus Prima TV

Prețurile la energie ar putea crește iar

Primăvara ar putea veni cu facturi și mai mari, avertizează specialiștii. În ciuda compensării pentru două luni, este
nevoie urgentă de măsuri altfel vom ajunge în imposibilitate de plată. La Arad, autoritățile spun că mai au bani pentru gaze timp de doar 10 zile. Iar facturile mari continuă să vină. Castelul Peleș a primit pentru luna ianuarie o factură la încălzire de 32 de mii de euro, dublu față de luna precedentă.

De luni bune, aradenii au caloriferele mai mult reci. Din cauza prețului mare al gigacaloriei, sistemul de termoficare funcționează în sistem de avarie.

Față de anul trecut, spune primarul, facturile s-au triplat astfel că tot bugetul este cheltuit cu încălzirea.

Specialiștii avertizează că scumpirile nu se opresc aici. Din primăvară prețurile vor crește chiar și cu 120% la gaze și cu peste 70% la electricitate.

În aceste condiții, premierul îi avertizează pe cei din industrie că statul nu va compensa la nesfârșit. Trebuie găsită o soluție care să fie asumată atât de producători și furnizori cât și de Guvern. În caz contrar, ne așteaptă falimentul pe toți.

Pentru lunile februarie și martie, Executivul a decis un set de măsuri de ajutor pentru plata facturilor. Rămâne, însă, de văzut ce se va întâmpla din aprilie.

Total
0
Shares
Total
0
Share