Prevenția cancerului de sân – Focus Prima TV

Prevenția cancerului de sân

În fiecare an, aproape 7.000 de românce află că suferă de una dintre cele mai grave forme de cancer, cel mamar. În 80% dintre cazuri, boala este depistată în stadii deja avansate, când vindecarea este aproape imposibilă. Sunt
statistici sumbre care ar putea fi evitate dacă femeile s-ar prezenta anual la un control de rutină.

Imaginile se găsesc în Stsport1/medica/tene/terapie sân Cancerul mamar reprezintă una dintre principalele cauze de deces în rândul femeilor de peste 40 de ani, iar acest lucru se datorează faptului că majoritatea ajung la medic mult prea târziu, când boala este deja în stadiu avansat. Un control uzual realizat periodic ar permite diagnosticarea la timp și eliminarea oricăror suspiciuni.

Ecografia mamară este de asemenea o metodă non-invazivă de investigație, recomandată în general femeilor sub 40 de ani pentru depistarea precoace a anumitor afecțiuni ale sânului.

Cea de-a treia metodă de evaluare a stării de sănătate a sânului este imagistica prin rezonanță magnetică. În ce
constă și când este recomandată, aflați sâmbătă, din emisiunea Sănătate cu Stil, de la Prima TV. Tot atunci, aflați care sunt categoriile de persoane expuse riscului de a avea o ruptură de menisc sau de ce uleiul de măsline nu ar trebui să vă lipsească din bucătărie.

Total
0
Shares
Total
0
Share