Prima peliculă filmată în spațiu - Focus Prima TV

Prima peliculă filmată în spațiu

Profimedia

Echipa care a filmat prima peliculă în spațiu a revenit pe Pământ. O actriță și un regizor din Rusia au fost 12 zile la
bordul Stației Spațiale Internaționale pentru realizarea scenelor care vor apărea în filmul “Provocarea”. Însoțiți de un cosmonaut rus, aceștia s-au întors în siguranță pe aerodromul din Kazahstan.

Actrița Yulia Peresild, regizorul Klim Shipenko și cosmonautul Oleg Novitskiy au aterizat în această dimineață pe Pământ cu racheta Soyouz, a agenției spațiale ruse Roscosmos. După ce capsula s-a desprins de navă, cei trei au aterizat pe aerodromului din Kazahstan, de unde au fost preluați de autoritățile ruse.

Intitulat provizoriu “Provocarea”, filmul va spune povestea unui medic chirurg care ajunge pe Stația Spațială
Internațională cu misiunea de a salva viața unui cosmonaut. Dacă proiectul cinematografic va fi finalizat cu succes, rușii vor marca o nouă premieră spațială, dar și un punct câștigat în competiția cu NASA și SpaceX.

Trei astronauți aflați de șase luni pe Stația Spațială Internațională vor apărea și ei în câteva secvențe din film. De
asemenea, întoarcerea echipei de film pe Pământ va fi și ea inclusă în peliculă. Pentru a putea rezista călătoriei în spațiu, actrița și regizorul rus au fost supuși unui regim intens de antrenamente.

Acesta nu este, însă, singurul proiect cinematografic din lumea spațială. Anul trecut, NASA a anunțat că actorul Tom Cruise va zbura în spațiu pentru un film. Călătoria spațială va fi făcută cu o rachetă SpaceX a companiei deținută de miliardarul Elon Musk.

Total
0
Shares
Total
0
Share