Prima şoferiţă de autobuz din Iaşi. Reacţiile publicului au fost delicioase: „Ce tare, o femeie la volan!” – Focus Prima TV

Prima şoferiţă de autobuz din Iaşi. Reacţiile publicului au fost delicioase: „Ce tare, o femeie la volan!”

Radio HIT

Iuliana Henea are 31 de ani şi este prima şoferiţă de autobuz din oraşul ei natal. Îi plac maşinile încă din copilărie, iar acum şi-a îndeplinit un vis mai vechi.

Meserie neobişnuită pentru o tânără din Iaşi. Iuliana Henea are 31 de ani şi este prima femeie şofer de autobuz din oraş. Pasionată de maşini încă de când era mică, şi-a urmat visul şi acum conduce un autobuz de 11 tone pe străzile oraşului natal.    Iuliana a plecat în Marea Britanie, unde a lucrat într-o fabrică, dar dorul de casă a adus-o înapoi în Iaşi şi a început să lucreze la visul ei din copilărie. Ideea i-a venit chiar în Anglia, acolo unde a văzut numărul mare de femei care conduc autobuzele din transportul în comun.   Ajunsă înapoi în România, a făcut şcoala de şoferi pentru categoria D, şi-a luat atestatul de transport persoane şi a plecat la drum, dar fără mari speranţe. Nu se aştepta să fie acceptată din prima la Compania de Transport din Iaşi. Din toamna anului trecut este angajată CTP Iaşi, fiind singura femeie şofer de autobuz.  În cadrul companiei, au mai fost, de-a lungul timpului, angajate persoane de sex feminin, dar care au condus tramvaie. La Compania de Transport Public, Iuliana este colegă chiar cu soţul ei, care este tot şofer. Tânăra spune că a fost primită cu braţele deschise de către toţi colegii, care au fost înţelegători cu ea încă de la început. 

Total
0
Shares
Total
0
Share