Prima zăpada, primele accidente - Focus Prima TV

Prima zăpada, primele accidente

România este acoperită încet-încet de zăpadă, așa cum au anunțat și meteorologii. Iarna și-a făcut deja simțită prezența în județele din nordul și nord-estul țării. În Suceava, drumarii au lucrat intens pentru a ține drumurile practicabile. Pentru cei care nu au fost nevoiți să se urce la volan, apariția zăpezii a fost o bucurie.

Prima ninsoare din această iarnă a adus și primele accidente. În județul Botoșani, două mașini au ajuns în șanț, iar o tânără de 30 de ani a fost transportată la spital. Aproape 100 de utilaje de deszăpezire au intervenit pe drumurile naționale din Botoșani, Iași, Neamț și Bistrița Năsăud pentru ca traficul să decurgă în condiţii bune. Drumarii au răspândit peste 300 de tone de material antiderapant.

Și în Gorj, la Rânca, drumarii au acționat pentru a îndepărta de pe șosele primul strat consistent de zăpadă. Iar la Cluj, zona montană arată ca-n povești.

Dacă în nordul Moldovei sau în Cluj temperaturile sunt de iarnă, în sud-estul României vremea rămâne caldă cu temperaturi ce vor atinge, la începutul săptămânii, 15-16 grade. La Borsec, în Harghita, ninsoarea a stins lumina pentru o parte din oraș. Zăpada căzută a afectat 8 posturi de transformare și o linie de medie tensiune. 229 de consumatori au rămas în întuneric.

Total
0
Shares
Total
0
Share