Primăria municipiului poate pune la dispoziţia refugiaţilor ucraineni 1.228 de locuri de cazare - Focus Prima TV

Primăria municipiului poate pune la dispoziţia refugiaţilor ucraineni 1.228 de locuri de cazare

Primăria municipiului Tulcea poate pune la dispoziţia refugiaţilor ucraineni un număr de 1.228 de locuri de cazare, unde vor primi asistenţa de care au nevoie, aceştia beneficiind şi de informaţii în limba ucraineană, transport gratuit sau acces la Internet.

“Primăria Municipiului Tulcea poate pune la dispoziţia cetăţenilor ucraineni refugiaţi 1.228 locuri de cazare, unde vor primi şi asistenţă umanitară adecvată. Empatia manifestată faţă de cetăţenii ucraineni este extraordinară. Până în prezent, situaţia este sub control. Totuşi, este posibil să vină şi momentul în care va fi nevoie de o mobilizare mult mai amplă în faţa unei posibile crize umanitare. Cetăţenii români au demonstrat o solidaritate exemplară”, se arată într-o informare de luni a Primăriei municipiului Tulcea.

Potrivit sursei citate, cetăţenii ucraineni care intră în ţară pe la punctul de trecere Isaccea – Orlovka obţin toate informaţiile necesare la punctul de informare organizat în vamă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Tulcea.

“Marea majoritate a cetăţenilor ucraineni sosiţi până în prezent în Tulcea se află în tranzit şi staţionează temporar”, se precizează în informarea citată.

Cetăţenii ucraineni pot solicita statutul de refugiat la punctul de trecere a frontierei sau la sediul Poliţiei de Frontieră din Tulcea (str. Isaccei nr. 103, lângă sediul Jandarmeriei, tel: 0240 – 534 160 şi 0240 – 534 996).

“Trebuie cunoscut faptul că persoanele care obţin statutul de refugiat nu pot părăsi teritoriul României”, menţionează Primăria Tulcea.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share