Primarii ar putea primi informații de la SRI. Edilul Buzăului: Vedeți ce se întâmplă în Ucraina, unde primarii sunt inclusiv răpiți - Focus Prima TV

Primarii ar putea primi informații de la SRI. Edilul Buzăului: Vedeți ce se întâmplă în Ucraina, unde primarii sunt inclusiv răpiți

Primarii ar putea primi și ei informații secrete precum șefii de consilii județene. Un proiect al parlamentarilor din Comisia SRI prevede ca edilii să poată avea acces la informații din domeniul Securității naționale. Acesta a primit azi undă verde de la una dintre comisiile Senatului. Votul a fost unul unanim.

Ema Stoica, jurnalist Digi24: Unul dintre principalele motive invocate de parlamentarii din Comisia SRI este cel legat de migranți. Pentru că în momentul de față vedem că ne confruntăm cu un val mare de migranți, nu doar în România, ci și în alte orașe europene și primarii sunt cei care gestionează centrele de refugiați, ceea ce înseamnă că sunt și cei care ar trebui să aibă mai multe informații, dacă este cazul, dacă sunt în pericol anumiți oameni.

Pe de altă parte, vorbim de informații care până acum nu le primeau, mergeau direct la șefii de consiliu județean să le transmită și primarilor, fie că vorbim de achizițiile publice sau de restul proiectelor pe care le au în desfășurare în primării.

Așteptăm votul din Senat. Mai are nevoie de votul senatorilor și mai apoi merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Total
0
Shares
Total
0
Share