Primarii Dan şi Fritz au discutat despre implicarea Guvernului în rezolvarea problemelor cu încălzirea şi apa caldă - Focus Prima TV

Primarii Dan şi Fritz au discutat despre implicarea Guvernului în rezolvarea problemelor cu încălzirea şi apa caldă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a discutat luni, într-o vizită la Timişoara, cu primarul Dominic Fritz, despre nevoia unei implicări guvernamentale sporite pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă şi încălzirea din cele două oraşe.

Au mai fost abordate şi subiecte despre proiectele cu finanţare europeană şi despre colaborarea Municipalităţii timişorene cu instituţii financiare internaţionale, precum BERD sau BEI.

“Am vorbit, de asemenea, despre strategia de parcări, despre colectarea selectivă a deşeurilor, dar şi despre o problemă comună pe care o au Bucureştiul şi Timişoara, respectiv, sistemul centralizat de termoficare. Susţinem amândoi o implicare guvernamentală sporită pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă şi căldura în plan local”, a anunţat Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Şi primarul Fritz a scris, pe Facebook, că Timişoara şi Bucureşti trebuie să îşi unească eforturile în gestionarea unor probleme comune, cum sunt mobilitatea urbană sau “criza sistemului de termoficare centralizat”.

“Am abordat şi un subiect extrem de sensibil atât pentru Timişoara, cât şi pentru Bucureşti, cel al crizei energetice, având în vedere că oraşele noastre au cele mai extinse sisteme centralizate de termoficare din România. Împreună vom susţine o implicare mai mare a Guvernului, care, în urmă cu 20 de ani a pasat această problemă pe umerii autorităţilor locale, iar acum trebuie să susţină oraşele aflate în dificultate din cauza crizei mondiale a energiei, dar şi a zecilor de ani în care investiţiile au lipsit cu desăvârşire în acest domeniu”, a afirmat edilul Timişoarei.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share