Primarul din Otopeni, acuzat de abuz în serviciu - Focus Prima TV

Primarul din Otopeni, acuzat de abuz în serviciu

Primarul orașului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe a ajuns în această dimineață în fața judecătorilor de la Tribunalul București. Acesta a fost reținut de procurorii DNA și este acuzat de abuz în serviciu. Anchetatorii spun că cei din conducerea instituției ar fi cheltuit timp de șase ani bani publici pentru lucrări de infrastructură incomplete. Edilul era în funcție încă din 1996.

Edilul a condus primăria din Otopeni timp de 26 de ani. Miercuri seară, anchetatorii DNA i-au făcut o vizită și au ridicat mai multe documente.

Practic primăria Otopeni a încheiat un contract cu o firmă administrată de doi oameni de afaceri. Edilul și directorul executiv Vlad Constantin nu ar fi respectat atribuțiile de serviciu și ar fi acceptat o plată ilegală de aproape 36 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei reprezintă cheltuieli nejustificate pentru materiale pe care executantul nu le-ar fi folosit.

În realitate lucrările ar fi costat aproximativ 11 milioane de lei. Cu toate acestea oamenii din oraș au încredere deplină în primarul lor și sunt convinşi că totul este o înscenare.

Astăzi, edilul dar și Vlad Constantin, fostul director din primăria Otopeni, reținut în același dosar au fost aduși la Tribunalul București. Au fost acuzați și un diriginte de șantier, dar și trei oameni de afaceri apropiați cu primarul pentru infarcțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Silviu Constantin Gheorghe și directorul institutiei sunt în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Total
0
Shares
Total
0
Share