Primarul pregătit deja pentru petrecerile post-pandemie: a achiziționat mese de berărie și scaune când toată lumea alerga după măști – Focus Prima TV

Primarul pregătit deja pentru petrecerile post-pandemie: a achiziționat mese de berărie și scaune când toată lumea alerga după măști

Priorități neobișnuite ale unui primar de comună din Maramureș, în plină stare de urgență. Anul trecut, în aprilie, edilul s-a grăbit să achiziționeze mese de berărie și scaune pliante. Asta, în timp ce mai toate primăriile din România cumpărau echipamente de protecție pentru populație. Chiar dacă evenimentele sunt interzise și astăzi, primarul din Satulung spune că vrea să fie pregătit cu tot ce trebuie pentru nunțile, botezurile și pomenile ce vor veni după ce se încheie pandemia. 

„Păi, dar, lumea s-a oprit acuma aici? Eu sper că nu! Evenimentele astea vor avea loc, sigur”, spune Vasile Mureșan, primarul localității Satulung.

În satul Mogoșești trăiesc aproximativ 800 de persoane. După ce 400 de scaune au fost aduse la căminul cultural, jumătate dintre locuitori au locul asigurat.

Comuna Satulung, din județul Maramureș, are în componență 7 sate. Și tot atâtea cămine culturale. Evenimente importante nu prea erau pe aici nici înainte de pandemie, dar primarul localității a considerat că este necesar ca aceste achiziții să fie făcute cât mai rapid. Mai ales că pe timpul stării de urgență puteau fi făcute direct, fără licitație.

74.500 de lei au costat 500 de scaune și 65 de mese de berărie. Le-a negociat la sânge, spune primarul, și le-a depozitat la două din cele 7 cămine culturale. Când vor fi folosite sau în ce scop nu se știe.

Nedumerit, primarul localității Satulung explică importanța acestor scaune și mese: „E o stare de urgență, undeva, unde să stea oamenii? Astea trebe să le ai. Rămânem așa, nu mai facem nimic?”, se justifică primarul Vasile Mureșan.

Total
0
Shares
Total
0
Share