Primele măsuri ani-covid ale administrației Biden – Focus Prima TV

Primele măsuri ani-covid ale administrației Biden

Noul președinte al Statelor Unite, Joe Biden, și-a prezentat strategia de combatere a pandemiei. Două spătămâni de carantină pentru cei care intră în America, vaccinarea populației, dar şi purtarea măştilor de protecţie în spaţiile închise sunt doar câteva punctele cheie în lupta împotriva Covid-19, susține liderul american. În plus, Joe Biden l-a readus la Casa Albă pe epidemiologul Anthony Fauci, ținut deoparte, în ultimele luni, de către Donald Trump.

Dintre cele 15 decrete prezidențiale semnate de Joe Biden în prima sa zi la Casa Albă, mai mult de 10 au menirea de a ţine sub control pandemia. În ciuda faptului că va urma o perioadă și mai grea, liderul american promite că va face tot ce îi stă în puțintă pentru a remedia situația.

Printre ordinele semnate de Joe Biden se numără carantinarea pentru 14 zile a celor care intră pe teritoriul
american, accelerarea campaniei de vaccinare în rândul populației, precum și purtarea obligatorie a măștilor de protecție în mijloacele de transport în comun și în aeroporturi.

În primul său discurs de la revenirea la Casa Albă, epidemiologul Anthony Fauci a afirmat că se simte ușurat că nu mai trebuie să-l contrazică pe fostul președinte, Donald Trump. Acum, principalul obictiv al său este convingerea oamenilor să se imunizeze.

De asemenea, consilierul sanitar al Casei Albe a afirmat că actualele vaccinuri pot fi eficiente împotriva noilor mutații ale virusului. În caz contrar, ele poate fi modificate astfel încât să facă față noilor tulpini.

Total
0
Shares
Total
0
Share