Primele sancțiuni în cazul tragediei de la Constanța – Focus Prima TV

Primele sancțiuni în cazul tragediei de la Constanța

Au mințit…în declarații! Aceasta este concluzia anchetei de la Constanța, în cazul incendiului care a avut loc acum 3 zile! Ancheta preliminară scoate în evidență mai multe disfuncționalități dar și faptul că imediat după intervenție pompierii au mințit pentru a acoperi exact proasta gestionare a acțiunii lor! În plus, ISU Constanța a raportat că autoscara a ajuns la incendiu la ora la care nici măcar nu părăsise baza.

Situația este mai gravă decât se bănuia, pentru că raportul făcut de ISU Dobrogea, după moartea femeii căzute de la etajul 6, cuprinde date nereale. Asta au constatat investigatorii IGSU București. Altfel spus, pompierii au mințit. Cea mai dezbătută temă în ultimele zile a fost cea a timpilor în care pompierii au ajuns la faţa locului, a lipsei autospecialei cu scară de la sediul ISU din centrul oraşului şi sosirea cu mare întârzierea a unei autospeciale cu scară de la o unitate aflată la 8 kilometri faţă de locul incendiului.

Și asta nu e tot! Comisia de verificare a aflat că pompierii nu au folosit mijloacele de comunicații pe care personalul operativ le avea la dispoziție. Cu alte cuvinte, au vorbit la telefoanele lor, si nu prin stațiile radio care pot fi monitorizate.

Consecința directă a tuturor greșelilor, bâlbâielilor și erorilor profesionale a dus la moartea unui om. IGSU a dispus cercetarea disciplinară a trei ofițeri cu funcții de conducere de la nivelul ISU Constanța. Alți patru subofițeri vor fi sancţionaţi disciplinar, iar toți militarii vor începe instrucția de astăzi.

IGSU a anunțat schimbări și la nivel organizatoric. Începând de la 1 martie un ofițer din cadrul ISU București-Ilfov va fi împuternicit pe funcția de prim-adjunct al inspectorului șef de la Constanța.

Total
0
Shares
Total
0
Share