Primul pașaport de vaccinare – Focus Prima TV

Primul pașaport de vaccinare

Danemarca este prima țară din lume care va introduce un pașaport digital pentru cei care s-au vaccinat împotriva COVID. iar Olanda a dat undă verde utilizării unui dispozitiv care depistează infectarea cu noul coronavirus în numai 30 de secunde.

În maximum patru luni, danezii care vor putea demonstra că au fost vaccinați împotriva SARS COV 2 vor putea călători fără probleme în orice destinație. Dovada va fi făcută cu ajutorul unui pașaport digital de vaccinare, ce poate fi salvat în telefon.

Un astfel de pașaport digital pentru persoanele vaccinate pentru COVID-19 va fi introdus și în Suedia. Autoritățile de la Stockholm spun că acesta va fi disponibil din luna iunie.

Si în Marea Britanie ia în calcul introducerea unui document similar. Softul permisului se află deja în teste. Până atunci, însă, numărul cazurilor de infectare continuă să crească în mod alarmant în Regatul Unit.

Între timp, un nou dispozitiv olandez intitulat SpiroNose promite să ofere un diagnostic în cazul infecției cu noul coronavirus în mai puțin de un minut.

Germania mizează pe o modalitate inedită de depistare a infecțiilor. Cânii special antrenați au, potrivit datelor oficiale, o eficiență de 94 la sută în identificare persoanelor purtătoare de SARS COV 2.

Total
0
Shares
Total
0
Share