Primul Start-up românesc de pe Wall Street – Focus Prima TV

Primul Start-up românesc de pe Wall Street

UiPath, primul start-up românesc care a fost listat pe bursa de pe Wall Street! Comnpania românească condusă de Daniel Dineș, un ambițios antreprenor născut în Bacău, a ajuns să valoreze zeci de miliarde de dolari!

Așa a arătat începutul evenimentului de pe Wall Street, în care Daniel Dineș, fondatorul UiPath a dus pentru prima dată o companie românească pe Wall Street! O firmă născută întrun apartament din București în 2005 cu 10 angajați, a ajuns să fie cunscută la nivel global! Fondatorul acesteia, Daniel Dineș dorea să ajungă să listeze UiPath la New York, la o evaluare de cel puțin 1 miliard de dolari. Și a reușit. Ani mai târziu, compania a fost listată la nu mai puțin de 28 de miliarde de dolari! Compania a vândut acțiuni din oferta publică inițială peste intervalul țintă și a reușit astfel să adune de la investitori 1,34 miliarde de dolari. Fondatorul companiei explică ce înseamnă pentru UiPath acestă realizare.

UiPath, este primul start up românesc care primeşte statutul de unicorn, adică a fost estimată la un miliard de dolari. Compania folosește inteligența artificială și diferite instrumente digitale pentru a ajuta marile companii șă
automatizeze sarcinile de rutină în domenii precum contabilitatea sau resursele umane. Compania fondată de
Daniel Dineș este cea mai mare realizare din domeniul IT la nivel european.

Total
0
Shares
Total
0
Share