Primul trotuar rulant din București a ajuns în paragină – Focus Prima TV

Primul trotuar rulant din București a ajuns în paragină

Trotuarul rulant dintre Gara de Nord și Gara Basarab a ajuns o ruină. Inaugurat cu fast în urmă cu 6 ani, trotuarul care transporta călătorii mai rapid este acum doar adăpost pentru oamenii străzii, iar starea în care a ajuns este deplorabilă. Nimeni nu a mai făcut nicio reparație în toți acești ani, iar trotuarul rulant, care a costat 2 milioane și jumătate de euro, a funcționat mai puțin de un an.

În luna noiembrie a anului 2013, adică acum 6 ani și 3 luni, Sorin Oprescu inaugura cu fast, în prezența presei și a colegilor săi trotuarul rulant dintre Gara Basarab și Gara de Nord. 11 milioane de lei, adică 2 milioane și jumătate de euro a costat inveștiția, iar prin cele trei pasaje puteau circula 6000 de persoane pe oră, pe fiecare sens.

Acum, după mai bine de 6 ani, pasajul și trotuarul arată ca și cum ar fi vechi și nefolosite de zeci de ani

Totul a ajuns în paragină la puțin timp după ce a fost dat în folosință. Iar imaginile cu investiția de 2 milioane de euro sunt un coșmar. Geamurile sunt sparte, pereții plini de graffiti, iar instalațiile electrice și chiar și bucățile de metal care susțineau garniturile au fost furate. Locul a devenit un focar de infecție, iar oamenii se feresc să mai treacă prin pasaj.

În 2015 și 2018 autoritîțile locale au încercat să facă din nou recepția lucrărilor, însă totul avea nevoie de reparații. Reaparații care nu au fost făcute nici în ziua de azi. În 2018, Administrația Străzilor a preluat trotuarul stricat și nu a făcut vreo investiție. I-am contactat să îi întrebăm care a fost motivul pentru care au lăsat în continuare totul așa cum au găsit. Până la difuzarea acestei știri nu am primit niciun răspuns.

Total
0
Shares
Total
0
Share