Prinţul Philip, înmormântat pe 17 aprilie. Meghan Markle va lipsi de la funeralii. Participarea publicului, interzisă – Focus Prima TV

Prinţul Philip, înmormântat pe 17 aprilie. Meghan Markle va lipsi de la funeralii. Participarea publicului, interzisă

Înmormântarea Prinţului Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, va avea loc pe 17 aprilie. Palatul Buckingham a mai anunţat că  prinţul Harry intenţionează să participe la funeralii, însă fără soţia sa, Meghan Markle, invocându-se oficial faptul că medicul nu i-a recomandat să călătorească din cauza sarcinii.

Regina a aprobat opt zile de doliu naţional, până la înmormântare. În acelaşi timp, prinţul consort nu va avea parte de funeralii de stat, ci doar de o ceremonie specială care va respecta restricţiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Asta înseamnă că doar 30 de persoane vor participa la slujbă, iar accesul publicului va fi interzis, a precizat sâmbătă purtătorul de cuvânt la Palatului Buckingham, informează Reuters.

Slujba va avea loc la Capela St George de la Castelul Windsor şi va fi precedată de un moment de reculegere în memoria ducelui de Edinburgh, la nivel naţional.

Total
0
Shares
Total
0
Share