Probleme în centrele de vaccinare din capitală – Focus Prima TV

Probleme în centrele de vaccinare din capitală

Etapa a doua a campaniei de vaccinare a început astăzi, însă nu toate centrele din Capitală au fost pregătite să-și deschidă porțile. Multe dintre acestea au avut în prima zi lacătul pus pe ușă. Cu toate acestea, autorițățile dau asigurări că vor remedia această situație.

Cea de a doua etapă de vaccinare a început, iar până la acest moment, peste 300 de mii de persoane din țară s-au programat pentru a se putea imuniza. În Capitală, peste 62 de mii de persoane sunt așteptate în centrele de vaccinare. Programările la vaccinare sunt condiționate de numărul dozelor aflate în stoc, dar și de dinamica solicitărilor de înscriere.

Primii la vaccinare în această etapă sunt persoanele vulnerabile, de peste 65 de ani și cele cu boli cronice. Aceștia spun că au așteptat cu nerăbdare să se poată vaccina.

Medicii de la Matei Balș spun că până acum nu au existat probleme cu programările, dar dacă vor exista, un cadru medical le va sta mereu la dispoziție oamenilor pentru a le răspunde la întrebările legate de vaccinare. Totuși, în București, mai multe centre de vaccinare ar fi trebuit să fie deschise astăzi. Însă, doar zece dintre acestea au putut începe cea de a doua etapă de imunizare.

În aceeași situație se află centrul expozitional Romexpo. 12 centre și 64 de puncte de vaccinare ar fi trebuit să fie deja deschise aici.

După o ședință a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a decis schimbarea destinației unor spații în centre de vaccinare, iar de miercuri se vor deschide alte două: cel de la Romexpo șu altul la Clubul Seniorilor de pe Calea Plevnei. Mai mult, cetățenii din București au posibilitatea să se programeze și în centrele de vaccinare din județul Ilfov. Cei care vor să se vaccineze se pot programa în
continuare pe platforma online, telefonic sau prin intermediul medicului de familie.

Total
0
Shares
Total
0
Share