Problemele cardiace, greu de depistat – Focus Prima TV

Problemele cardiace, greu de depistat

Cazul copilului care a murit după ce a intrat în stop cardio respirator în timp ce se afla la cursuri, scoate la iveală o problemă des întâlnită în țara noastră. Examenele medicale necesare pentru înscrierea la școală sunt făcute superficial. Iar de multe ori părinții nu reusesc să vadă semnele care ar putea ascunde o afecțiune gravă. Specialiștii atrag atenția că anual cei mici au nevoie de controale medicale amănunțite
pentru a putea depista la timp eventualele boli.

Pentru ca parintii sa își poată înscrie copii la școală este necesară o adeverința eliberată de către medicul de familie in urma unui control general, fără a fi nevoie de investigații mai amănunțite. Totuși, medicii susțin că aceste analize nu sunt suficiente pentru a arăta care este cu adevărat starea de sănătate a copilului.

In rândul părinților, însă, părerile sunt împărțite.

Medicii cardiologi, însă, atrag atenția că de multe ori simptomatologia bolilor de inimă este greu de identificat în lipsa unui control.

Cardiologii recomandă părinților să ia în calul un control cardiac regulat mai ales în cazul celor care își dau copiii să facă sporturi de performanță.

Total
0
Shares
Total
0
Share