Procedura de validare a rezultatului alegerilor a fost reluată. Starea de urgență, prelungită cu 15 zile în Washington – Focus Prima TV

Procedura de validare a rezultatului alegerilor a fost reluată. Starea de urgență, prelungită cu 15 zile în Washington

Congresul Statelor Unite a început, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale. Vicepreședintele Mike Pence a început procesul de numărare a voturilor. Până acum o formalitate, această procedură este urmărită cu atenție în contextul în care Donald Trump încearcă prin orice modalitate să răstoarne rezultatul alegerilor câștigate de Joe Biden cu 306 de voturi la 232. 

ACTUALIZARE 9.30. FBI face un apel la americani să-i ajute la identificarea persoanelor care au instigat la violență atunci când au vandalizat Capitoliul din Washington, sediul Congresului SUA, relatează Wall Street Journal.

FBI a anunțat că acceptă informații și fotografii sau înregistrări video cu momentele violențelor din clădire și din zona înconjurătoare. Autoritățile încearcă astfel să stabilească cine a încălcat legile federale.

ACTUALIZARE 9.25. Membri ai guvernului american au analizat posibilitatea înlăturării de la putere a lui Donald Trump după lovitura în forţă a partizanilor săi în Congres, au raportat miercuri seară mai multe canale media, notează AFP, preluată de Agerpres. Ei au propus invocarea amendamentului 25 la Constituția Americii, care permite declararea președintelui ca „inapt” să-și exercite funcția.

Total
0
Shares
Total
0
Share