Procuror: „Dacă nu se face ceva, România va deveni un El Dorado pentru deşeuri“ – Focus Prima TV

Procuror: „Dacă nu se face ceva, România va deveni un El Dorado pentru deşeuri“

Procurorul Teodor Niţă din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a avertizat autorităţile că, dacă România nu face ceva în privinţa legislaţiei de mediu, atunci va deveni un El Dorado pentru deşeuri.

Procurorul Teodor Niţă a spus că este îngrijorat de ceea ce se întâmplă în Portul Constanţa: „Dacă nu se face ceva, România va deveni un El Dorado pentru deşeuri”, a declarat procurorul Teodor Niţă.   

El a precizat că România are o legislaţie de mediu inadecvată şi o administraţie nepricepută. „Din 2016, China şi-a închis porţile, România are o legislaţie inadecvată. Vin în ţară botezate mii de tone”, a afirmat procurorul constănţean.    El crede că, dacă nu se iau măsuri urgente, atunci în România ne va fi teamă să respirăm aerul de pe stradă.

“Am văzut vârful aisbergului, dar în condiţiile în care legea nu se actualizează aşa cum ne cere Consiliul Europei, începând cu raportul de evaluare din 2018, vom ajunge foarte curând să ne fie teamă să mai respirăm aerul de pe stradă pentru că în România se pregătesc să vină dacă s-au prins operatorii de deşeuri că se poate din toate zonele atât deşeuri industriale, cât şi deşeuri menajere”, a explicat Teodor Niţă.

Total
0
Shares
Total
0
Share