Producătorii de carne de porc: Preţul cărnii la poarta fermei a ajuns la 5,5 – 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut. Este posibilă o creştere înainte de Paşte – Focus Prima TV

Producătorii de carne de porc: Preţul cărnii la poarta fermei a ajuns la 5,5 – 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut. Este posibilă o creştere înainte de Paşte

Preţul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut, a declarat pentru News.ro, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, care a precizat că în preajma Paştelui este posibil ca preţul cărnii de porc să crească.

“Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Preţul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendinţă de creştere cu 1-2 zile înainte de Paşte. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paştelui este posibilă modificarea preţului pe baza creşterii cererii”, a declarat Ladoşi pentru News.ro.

În magazine, un kilogram de pulpă de porc ajunge la 19 lei pe kilogram. 

Preşedintele APCPR a mai afirmat că în prezent fermele autohtone nu asigură mai mult de 30% din cererea de carne de porc din România, faţă de 60% cât asigurau în 2017, înaintea de apariţia pestei porcine.

Ladoşi a mai spus că în 2020 au fost sacrificaţi 3,7 milioane de porci, în scădere cu 12% faţă de 2019, când 4,2 milioane de porci au ajuns la abatoare. 

Total
0
Shares
Total
0
Share