Producţia industrială a crescut cu 16,9% în primele cinci luni ale anului - Focus Prima TV

Producţia industrială a crescut cu 16,9% în primele cinci luni ale anului

Producţia industrială a crescut cu 16,9% ca serie brută şi cu 17,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în primele cinci luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2020, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Fenomenul a fost susţinut de creşterile înregistrate de industria prelucrătoare (19,2%) şi de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (12,1%). Industria extractivă a scăzut cu 3,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a crescut cu 17,5% în primele 5 luni ale anului, datorită creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+19,3%) şi în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,1%). Industria extractivă a scăzut cu 4,6%.

În luna mai 2021, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 6,0% ca serie brută şi cu 8,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Producţia industrială (serie brută) s-a diminuat în luna mai ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,9%), industria prelucrătoare (-5,4%) şi industria extractivă (-4,0%).

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share