Profesorii au ratat startul vaccinării. Foarte puțini vor avea prima doză înainte de începerea școlii, pe 8 februarie – Focus Prima TV

Profesorii au ratat startul vaccinării. Foarte puțini vor avea prima doză înainte de începerea școlii, pe 8 februarie

Peste trei săptămâni ar trebui să înceapă școlile, însă profesorii au ratat startul vaccinării. Abia acum și-au desemnat reprezentanții care îi vor înscrie pe platforma pentru imunizare, iar locuri nu prea mai sunt.

În consecință, sunt școli în care niciun profesor nu a fost programat. ”Dacă putem să oferim cu prioritate aceste doze personalului din învățământ, cu siguranță o vom face”, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță.

În Capitală, toate cele 418 unităţi de învăţământ de stat, dar şi 207 şcoli private au desemnat câte un responsabil care să introducă şi să programeze, pe platforma guvernului, angajaţii care doresc să se vaccineze. Nu mai sunt însă locuri disponibile.

La Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara au fost programaţi pentru vaccin doar 32 de profesori, din 97 de doritori. În oraş, primăria a reuşit să amenajeze numai două centre de vaccinare, aşa că locurile s-au epuizat rapid.

Total
0
Shares
Total
0
Share