Profesorii, elevi la ,,Școala Încrederii" - Focus Prima TV

Profesorii, elevi la ,,Școala Încrederii”

Profesorii de altă dată învață acum să devină profesori moderni. Și să ofere încredere elevilor pentru a-și exprima opiniile. Se întâmplă cu ajutorul programul Școala Încrederii, care se desfășoară deja în sute de școli din toată țara. Astfel că, timp de 5 ani, dascălii învață să se adapteze vremurilor actuale și să asculte ce au de spus elevii. Proiectul are deja succes!

,,Înainte erau mai distanți față de noi, erau mai reci și erau mai neimplicați emoțional.” Este modul în care Alina, elevă în clasa a 12-a, îi caracteriza pe profesorii săi. Din ianuarie însă situația a început să se schimbe. Liceul ,,Ioan Petruș” din orașul Otopeni a intrat în programul ,,Școala Încrederii”, așa că orele se desfășoară într-o atmosferă mult mai prietenoasă.

Și asta se vede și la note. Deși a fost greu la început ca toată lumea să accepte un astfel de proiect, ușor-ușor dascălii au început să se implice și să învețe că starea de bine trebuie să pornească de la ei.

Fiecare profesor participă la cursuri unde învață cum să facă o schimbare în meseria lor. Iar pentru ca schimbarea să fie completă, fiecare școală este implicată în acest proiect timp de cinci ani. ,,Școala Încrederii” îi vizează și pe părinți.

Proiectul a luat naștere după ce fondatoarea, director de școală, a decis să facă o schimbare pentru că fiica sa era un copil problemă. Ulterior a extins ideea la nivel național. Acum proiectul este implementat în 204 grădinițe și școli din 36 de județe, iar pe lista de așteptare mai sunt alte 177 de școli.

,,Școala Încrederii” are nevoie de susținere, așa că cei care vor să o ajute pot dona doi euro printr-un SMS la 8845 cu textul ÎNCREDERE.

Total
1
Shares
Total
1
Share