Profesorii, elevi la ,,Şcoala Încrederii"

Profesorii, elevi la ,,Şcoala Încrederii"

Profesorii de altă dată învaţă acum să devină profesori moderni. Şi să ofere încredere elevilor pentru a-şi exprima opiniile. Se întâmplă cu ajutorul programul Şcoala Încrederii, care se desfăşoară deja în sute de şcoli din toată ţara. Astfel că, timp de 5 ani, dascălii învaţă să se adapteze vremurilor actuale şi să asculte ce au de spus elevii. Proiectul are deja succes!

,,Înainte erau mai distanţi faţă de noi, erau mai reci şi erau mai neimplicaţi emoţional." Este modul în care Alina, elevă în clasa a 12-a, îi caracteriza pe profesorii săi. Din ianuarie însă situaţia a început să se schimbe. Liceul ,,Ioan Petruş" din oraşul Otopeni a intrat în programul ,,Şcoala Încrederii", aşa că orele se desfăşoară într-o atmosferă mult mai prietenoasă.

Şi asta se vede şi la note. Deşi a fost greu la început ca toată lumea să accepte un astfel de proiect, uşor-uşor dascălii au început să se implice şi să înveţe că starea de bine trebuie să pornească de la ei.

Fiecare profesor participă la cursuri unde învaţă cum să facă o schimbare în meseria lor. Iar pentru ca schimbarea să fie completă, fiecare şcoală este implicată în acest proiect timp de cinci ani. ,,Şcoala Încrederii" îi vizează şi pe părinţi.

Proiectul a luat naştere după ce fondatoarea, director de şcoală, a decis să facă o schimbare pentru că fiica sa era un copil problemă. Ulterior a extins ideea la nivel naţional. Acum proiectul este implementat în 204 grădiniţe şi şcoli din 36 de judeţe, iar pe lista de aşteptare mai sunt alte 177 de şcoli.

,,Şcoala Încrederii" are nevoie de susţinere, aşa că cei care vor să o ajute pot dona doi euro printr-un SMS la 8845 cu textul ÎNCREDERE.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt